Supă - cremă de toamnă! Culoare în farfurie! Leguma - vedetă este dovleacul!
INGREDIENTE:
- 700 de grame de dovleac
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mediu
- 1 cartof mediu
- 1 ardei roșu
- 2-3 căței de usturoi
- pătrunjel
- 50 de grame de unt
- pătrunjel
- sare
- piper
: MOD DE PREPARARE
1. Se curăță, se spală și se taie dovleacul.
2. Se pun cubulețele de dovleac într-o oală cu apă și se lasă la fiert, la foc potrivit.
3. Între timp, curățați celelalte legume și le adăugați în oală , alături de dovleac, la fiert, dar la foc mic.
4. Legumele fierte se scot din oală . Ceapa , ardeiul roșu și cățeii de usturoi se pun deoparte (Le-am pus doar pentru gust !). Într-un bol, celelalte legume se pasează cu mixerul.
5. Piureul de dovleac se subțiază cu zeama în care au fiert toate legumele, până obțineți textura dorită.
6. Supa obținută o punem în oală, adăugăm untul, și o lăsăm să mai fiarbă, până dă într-un clocot.
7. Se condimentează cu sare și piper.
8. Se orneză cu frunze de pătrunjel .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu