De fiecare data când ninge, redevin copil, fetiţa cu ochi mari care priveste pe fereastră spectacolul impresionant al iernii, dansul fulgilor de nea ...
Pe o astfel de vreme, să ne întoarcem în anii copilăriei, în bucătăria mamei sau a bunicii, cu o porție de orez cu lapte și dulceață de coacăze.
Ingrediente necesare - orez, apă, lapte, zahăr, scorțișoară, dulceață de coacăze.
Întotdeauna, orezul se spală bine pentru a înlătura excesul de amidon și impuritățile. Apoi, se pune la fiert în apă, la foc mic, amestecând des. În momentul în care a absorbit apa, se pun următoarele ingrediente- laptele și zahărul. Odată absorbit laptele, desertul este gata !
Înainte de servire, pudrez desertul cu scorțișoară sau îl garnisesc cu dulceață de coacăze.
Poftă bună!
Întotdeauna, orezul se spală bine pentru a înlătura excesul de amidon și impuritățile. Apoi, se pune la fiert în apă, la foc mic, amestecând des. În momentul în care a absorbit apa, se pun următoarele ingrediente- laptele și zahărul. Odată absorbit laptele, desertul este gata !
Înainte de servire, pudrez desertul cu scorțișoară sau îl garnisesc cu dulceață de coacăze.
Poftă bună!
Iamiii....
RăspundețiȘtergere