Faceți căutări pe acest blog

Postări populare

vineri, 11 ianuarie 2019

Orez cu lapte și dulceață de coacăze



De fiecare data când ninge, redevin copil, fetiţa cu ochi mari care priveste pe fereastră spectacolul impresionant al iernii, dansul fulgilor de nea ... 

Ninge,ninge ...  liniștea sufletească se așterne peste tot! 

Pe o astfel de vreme, să ne întoarcem în anii copilăriei, în bucătăria mamei sau a bunicii, cu o porție de orez cu lapte și dulceață de coacăze.

Ingrediente necesare - orez, apă, lapte, zahăr, scorțișoară, dulceață de coacăze.
Întotdeauna, orezul se spală bine pentru a înlătura excesul de amidon și impuritățile. Apoi, se pune la fiert în apă, la foc mic, amestecând des. În momentul în care a absorbit apa, se pun următoarele ingrediente-  laptele și zahărul. Odată absorbit laptele, desertul este gata !
Înainte de servire, pudrez desertul cu scorțișoară sau îl garnisesc cu dulceață de coacăze. 
Poftă bună!

Un comentariu: